Have the power to create your own happiness! If you don’t like something about your life, change it! Never settle for less than all you dream off!

Mijn verhaal

Verhalen bieden herkenning & troost.
Verhalen inspireren & motiveren.

Heel diep van binnen voelde ik dat het niet klopte ...

Mijn verhaal in een notendop ...

Ik ga meteen met de deur in huis vallen. Ik ben in een sekte geboren. Een bepaalde religie werd me opgelegd. Dit was zeker geen persoonlijke of bewuste keuze. Wel iets dat mij werd opgedrongen en waar ik het mee moest doen.

Ik heb me er nooit echt gelukkig gevoeld. Heel diep van binnen voelde ik dat het niet klopte. Ik had 101 vragen en twijfels. Echter, binnen de sekte was er geen ruimte voor vragen en twijfels over hun geloofssysteem, noch rond hun gedachtengoed en geloofsovertuigingen. Iedereen had dit blindelings te volgen en te “slikken”. Dit in vraag stellen was geen optie.

Het anders zijn dan anderen …

Als kleuter en als tiener ben ik vanwege het ‘anders-zijn’ altijd een buitenbeetje geweest. Ik hoorde er nooit echt bij want ik mocht met niets meedoen: geen verjaardagen, sinterklaas, kerstmis, nieuwjaar, Pasen, moeder- en vaderdag, …

Uitgaan was helemaal niet aan de orde. Verder studeren werd afgeraden. Me kleden zoals ik wilde, kon niet. Er was zó veel wat niet kon en mocht!

Ik werd in alle opzichten beperkt in mijn vrijheid. Enerzijds vanwege het gedachtengoed van de sekte, anderzijds omwille van de conservatieve overtuigingen van mijn ouders rond opvoeding.

Mijn grootste kantelmoment …

In 2001, tijdens mijn 36ste levensjaar, heb ik de moed gevonden om de sekte te verlaten en heb ik alle schepen achter me verbrand. Ook aan mijn huwelijk kwam een einde. Ik bleef achter in complete chaos. Het werd puur overleven, ook financieel.

Ik hield totaal niet van mezelf. Was zeer kritisch naar mezelf toe. Ik voelde me niet slim, niet mooi en niet goed genoeg. Ik wist niet meer wie ik was, in wat ik nog geloofde, wat ik nog wilde, … Ik was mezelf compleet verloren. Mijn zelfvertrouwen-meter stond op nul.

Mijn weg naar een gelukkig leven …

Ik ben geleidelijk aan uit het dal geklommen. Met het oplopen van veel blutsen en builen onderweg, heb ik me een weg gezocht naar een gelukkig leven.

Ik heb moeten afrekenen met het verleden en vooral, ik heb moeten leren houden van mezelf.

Met vallen en opstaan ben ik geleidelijk aan in mijn kracht komen te staan en heb ik uiteindelijk mijn weg naar een gelukkig leven gevonden. Vandaag ben ik écht gelukkig!

Even terug in de tijd, een nieuw kantelmoment ….

11 oktober 2015 was opnieuw een kantelmoment.

Ondertussen had ik de sekte al verlaten en was mijn echtscheiding ook een feit. Zelfs na al die jaren van ploeteren en wroeten, kende ik nog enkele zware tegenslagen. Ik liep precies de processie van Echternach: ik zette 1 stap vooruit en zette er minstens 2 weer achteruit. Het werd een helse zoektocht naar mijn ware zelf. Ik was op zoek naar een manier om mijn leven weer op de rails te krijgen. Een manier om van mezelf te leren houden én van het leven zelf. Een manier om alles wat ik had meegemaakt te verwerken en in kracht om te zetten. Het was een periode waarin ik mijn zware rugzak met alle pijnlijke ervaringen uit mijn leven geleidelijk aan lichter heb gemaakt en waar ik uiteindelijk met verve in geslaagd ben.

Eindelijk gelukkig, en toen …

Ongeveer 14 jaar na mijn grootste kantelmoment zat mijn leven weer volledig op de rails, was mijn leven weer goed, zelfs meer dan goed. Ik had veel om gelukkig te zijn. En ik voelde me ook gelukkig. Alleen …. binnenin mezelf bleef het onrustig. Ik wilde meer uit het leven halen. Ik wilde zingeving. Ik had dromen en wensen. Al snel besefte ik dat ik hiervoor mijn nieuw opgebouwde comfortzone – mijn veilig, rustig voortkabbelend leventje – moest verlaten.

Het werd een periode van twijfelen, wikken en wegen, van beslissen en terugkomen op beslissingen, … tot de ochtend van 11 oktober 2015!

Zingeving & Betekenis …

My religion today is very, very simple … My religion is happiness!

Het was absoluut een inzicht op een dieper niveau. Ik besliste die ochtend definitief, zonder enige twijfel: dit leven hoort niet meer bij mij. Ik wil vanuit mijn ervaring mensen helpen in hun kracht te gaan staan. Ik wil mensen inspireren. Ik wil mensen motiveren. Ik wil mensen verbinden. Ik wil mensen begeleiden op weg naar een gelukkiger leven! Het was, zonder enige twijfel een 'innerlijk weten'.

Maar hoe ging ik dat doen?

De hoe …

De jaren voorafgaand aan 2015, had ik van ‘in niets meer geloven’ opnieuw vertrouwen en geloof opgebouwd. Niet in een God, Jezus, Boeddha, of … wel in een liefdevol Universum.

Voor alle duidelijkheid, voor mij maakt het niet uit in wie of wat iemand gelooft. Zelf volg ik geen enkele religie, dogma, doctrine. Ik volg (of geloof) wat voor mij in het moment zelf goed voelt en me gelukkig maakt. We zijn allemaal uniek. Dus eigenlijk kan niemand echt regels bedenken over wat goed is voor ons en die op iedereen van toepassing zijn. Het is belangrijk om jezelf te zijn, je eigen waarheid te ontdekken en daarnaar te leven.

Dus ja, ik ben opnieuw gaan ‘geloven’, zij het op een totaal andere manier. Deze keer op een manier die bij mij past, een manier en vorm waarvoor ik zélf gekozen heb!

Alleen al het feit dat ik zo overtuigd was van mijn beslissing in 2015, gaf me het gevoel dat het 'Universum' – of hoe je het ook noemt – mij hierbij zou helpen. Ik was er eindelijk klaar voor. Ik kreeg een rustgevende gevoel over me dat alles in orde zou komen.

11 oktober 2015 … de dag dat alles begon! De dag dat mijn missie vorm begon te krijgen!

De daaropvolgende maanden volgde ik loopbaanbegeleiding en een coachingopleiding bij The Coaching Academy van Inge Rock. Met deze kennis op zak heb ik mijn hart gevolgd en ben ik Coach/Trainer geworden. Ondertussen heb ik ook een opleiding gevolgd als loopbaancoach bij WISL Loopbaanbegeleidingscentrum en ben ik erkend loopbaanbegeleidster.

Mijn Missie & Passie

Vandaag is het mijn passie en missie geworden om o.a. mijn kennis, inzichten, tips en tools die mij geholpen hebben om gelukkig te worden, met mensen te delen, zodat ook zij op weg geholpen én begeleid worden om gelukkiger in het leven te staan en zij hun mooiste leven kunnen gaan leven! Want uiteindelijk is ‘gelukkig zijn’ iets wat iedereen, zonder uitzondering en waar ook ter wereld, wil.

En als ik het kan, gezien mijn verleden, kan iedereen het! Ook jij!

Mijn boodschap voor jou ...

Geloof in jezelf!
Ga voor je passie!
Geef nooit op!

Geloof me ...

Je kan meer dan je denkt of ooit voor mogelijk houdt!

Extra info
Prijs voor een verkennend gesprek van 1 uur: 49€ incl. btw

Er is slechts één grote leugen: Dat we beperkt zijn. De enige grenzen die we hebben, zijn de grenzen waarin we geloven. – Wayne Dyer

Mijn boodschap voor jou ...

Je kan meer dan je denkt of ooit voor mogelijk houdt!

Geloof in jezelf!
Ga voor je passie!
Geef nooit op!

It's time to say YES!

Live your best life! Yes, you can!

Wil ook jij gelukkig worden?

Vraag hier een verkennend gesprek aan