Je hart opnieuw openstellen voor de liefde

14/02/2021 - 05:55

Als je je hart niet kan openstellen voor de liefde, kan ook niemand je hart veroveren. Wat wordt er mogelijk als je liefde (opnieuw) toelaat?

Je hart opnieuw openstellen voor de liefde.

Muren die je om jezelf optrekt beschermen je, maar tegelijkertijd houden ze liefde en verbinding tegen. – Sheleana Aiyana

Pas wanneer je je hart (opnieuw) openstelt, kan iemand jouw hart veroveren.

Veel mensen hebben in een liefdesrelatie op één of andere manier een vorm van schade opgelopen. Daardoor vinden we het vaak moeilijk om ons opnieuw echt en onbevooroordeeld open te stellen voor de liefde. Vaak is een deel van ons bang om opnieuw gekwetst te worden. We trekken bewust of onbewust muren op en zetten zo ons romantisch leven ‘on hold’. We laten ervaringen uit het verleden onze toekomst bepalen. We presenteren de toekomst de rekening van ons verleden. Echter, zo krijgt de liefde geen eerlijke kans en boycotten we onszelf.

Wat als …

We ervoor kiezen om ervaringen uit het verleden te zien als ‘lessen’? Ervaringen die ons ondanks eventuele pijn en verdriet ook op 1 of andere manier “verrijkt” hebben. Ervaringen waardoor we bewuster weten en kiezen: dit wil ik wél nog en dit niet meer.

Zo is het ook met de liefde. Wat onze ervaring met liefde in het verleden ook is geweest, liefde nodigt ons telkens opnieuw weer uit om ons open te stellen voor haar. Je echt open stellen voor liefde betekent de deuren van jouw hart wagenwijd open zetten. Vraagt moed om onze kwetsbaarheid te tonen. Nodigt uit om zo authentiek mogelijk onszelf te zijn. Pas dan krijgt liefde de kans om ons echt te raken, te verbinden en te beroeren.

Wees van in het begin je authentieke zelf!

Hoe doe je dat dan, op een authentieke manier je open stellen voor de liefde? Vanaf het begin vanuit je authentieke zelf in een relatie stappen?

Voor dit blogartikel heb ik me laten inspireren door enkele zeer waardevolle adviezen van Neal Donald Walsh.

Advies 1 ➔ Wees eerlijk. Lieg nooit!

Advies 2 ➔ Wees eerlijk. Lieg nooit!

Advies 3 ➔ Wees eerlijk, lieg nooit! En liefst zo min mogelijk leugentjes om bestwil.

Advies 4 ➔ Blijf steeds trouw aan wie je bent, aan jouw authentieke ‘ik’! Trouw blijven aan jezelf betekent jouw noden en behoeften communiceren. Spreken in termen van wat jij nodig hebt van de ander en van jezelf om de best mogelijke versie van jezelf in een relatie te kunnen zijn.

Advies 5 ➔ Wees psychisch, emotioneel en spiritueel “naakt” voor je partner. Voor velen is het gemakkelijker om zich ‘fysiek’ naakt te tonen dan wanneer ze uitgenodigd worden om zich psychisch, emotioneel en spiritueel naakt te tonen. Dat tweede vraagt om kwetsbaar te durven zijn, om bereid te zijn de ander te ontmoeten voor wie hij/zij echt is. Vraagt het beeld van jouw ideale partner los te laten en nieuwsgierig te zijn naar de realiteit van jouw partner. Vraagt een open, respectvolle en eerlijke communicatie. Om zo te ontdekken wie de ander werkelijk is. Vraagt het open stellen van ons hart om echte connectie en verbinding toe te laten en te voelen. Als je je psychisch, emotioneel en spiritueel naakt laat zien zal dit de fysieke intimiteit versterken en verdiepen.

Advies 6 ➔ Laat niemand je daar brengen waar je nooit hebt willen zijn! Maak geen compromissen in die dingen die er voor jou écht toe doen. Over jouw kernwaarden onderhandel je niet. Anderzijds is het logisch en vanzelfsprekend dat je elkaar in een relatie tegemoet komt: let’s meet each other half way. En dat je geregeld water bij de wijn zal mogen schenken. En dit terwijl je terzelfdertijd trouw blijft aan jouw kernwaarden.

Advies 7 ➔ Blijf trouw aan jezelf door eerst voor jezelf te kiezen welke richting je aan jouw leven geeft. De partner die echt bij jou past, zal jou vinden terwijl jij trouw blijft aan het kompas van jouw levensrichting. Vragen die je hierbij kunnen inspireren zijn de volgende:

• Wat wil ik uit het leven halen en wat wil ik het leven geven?
• Waarom ben ik hier? Wat is het doel van mijn leven, mijn missie?
• Wat zijn mijn dromen?

Deel jouw levensvisie met jouw partner en vraag hem/haar naar de zijne/hare. Zo kunnen jullie ontdekken of jullie levensrichtingen verenigbaar zijn. Zo vermijd je dat de ander zijn dromen opgeeft voor de jouwe! Of omgekeerd!

Hoe mooi is het als we kiezen voor een relatie om te zien wat ik kan geven, welke meerwaarde ik kan toevoegen aan deze relatie. Zodat de beste versie van mezelf de kans krijgt om zich helemaal te ontwikkelen.

Advies 8➔ De liefde bedrijven, seks hebben en intimiteit delen zijn allemaal uitwisselingen van energie.

Alles bestaat uit een bepaalde vorm van energie, zo ook wij mensen. Eigenlijk zijn we dus de hele dag door, in alle mogelijke vormen, bezig met het uitwisselen van onze energie met anderen. Bv. een glimlach, de intonatie in onze stem, elkaar de hand schudden, een liefdevolle aanraking, een knipoog, gefluister in elkaars oor, …

De kracht van een relatie zit in het bewust blijven uitwisselen van al deze kleine en grote vormen van energie.

Bedrijf de liefde de ganse dag!

Verras de ander met lieve woorden, vier jullie echte gevoelens. Communiceer met lieve woorden! Bel mekaar eens! Spreek eens een voice appje in. Je belt je klanten, waarom je partner niet? Je mailt klanten, waarom niet eens een e-mail sturen naar je partner? Of een sms! Laat weten dat je aan je partner denkt!

Dergelijke spontane vormen van communicatie geven de kwaliteit van je relatie een boost!

Blijf steeds kleine attenties aan elkaar geven! Blijf elkaar verrassen! Bv. laat het bad voor de ander eens vol lopen en verlicht de badkamer met kaarsjes. Verras de ander met een ontbijt op bed, verstop een lief briefje in de lunchdoos. Geniet samen van een lekker glas wijn en ‘be together'!

Tot slot ...

Wat wordt er mogelijk als je liefde (opnieuw) toelaat?

Je gaat een mooie ervaring tegemoet. Misschien voor een uur, misschien voor even, misschien voor een paar jaar of voor je verdere leven.

En indien deze ervaring sneller stopt dan je lief is, onthoud dan dat hiermee jouw leven an sich niet stopt. Je eindigt een korte of lange passage uit jouw levensboek. En daarna begin je weer aan een andere passage. Telkens weer een mooie ervaring rijker!

Als afsluiter nog deze MEGATIP ...

Wist je dat ...

Mensen op vijf verschillende manieren 'uiting' aan hun liefde geven én op vijf verschillende manieren liefde ervaren? M.a.w., er zijn vijf liefdestalen.

Ontdek je eigen liefdestaal én die van je partner in de workshop Op een dieper niveau in liefde verbinden – De Vijf Talen Van De Liefde

Verhelderend, een eye-opener! Je eigen liefdestaal en die van je partner kennen en spreken, houdt je relatie gezond en/of verbetert ze.

Heb je op dit moment geen partner en wil je nu al in je toekomstige relatie investeren? Dan is deze workshop ook voor jou een must!

Ik wens je alvast veel succes in de liefde!

Liefs ♡

Milena