Het inspirerend verhaal van Lies Vereycken

27/09/2020 - 07:07

Je kan niet altijd bepalen wat er op je pad komt. Je kunt wel beslissen hoe je ermee omgaat. Hoe je omgaat met wat er in je leven gebeurt, bepaalt de kwaliteit van je leven. Lies is daar een heel mooi voorbeeld van.

Het inspirerende verhaal van Lies Vereycken

Volg gewoon je eigen hart en doe wat ervoor nodig is om jezelf te inspireren. En vertel dan wat je geleerd hebt. Zolang jij zelf geïnspireerd bent en gepassioneerd over het leven, hoef je alleen maar je eigen waarheid te spreken die recht uit je hart komt. – Anita Moorjani

Een bijzondere ontmoeting met Lies

Vorige week gaf ik voor het eerst mijn workshop Leren surfen op de golven van je leven. Ik had in de namiddag Lies uitgenodigd. Lies leerde ik 10 jaar geleden in het treinstation van Mechelen kennen. Een eenmalige ontmoeting. Ze las het boek “Niet morgen maar nu” van Wayne Dyer. Ze raadde me aan om het boek te lezen. Wat ik ook deed. Het was een ontmoeting waarvan ik niet kon vermoeden dat die tien jaar later een impact op mijn leven en dat van anderen zou hebben.

Jaren heb ik niets meer van haar gehoord tot ze opnieuw contact met me opnam.

Vier jaar geleden kreeg Lies een beroerte. Eén kant was volledig verlamd geraakt. Ze heeft heel lang moeten revalideren. Ik vind het bewonderenswaardig dat ze ervoor kiest om positief in het leven staan na zo’n fameuze tegenslag. Een krachtige en moedige keuze. Ik vind haar verhaal zo waardevol dat ik er iets mee wilde doen. Het had mij diep geraakt. Lies haar verhaal zou beslist ook andere mensen kunnen motiveren en inspireren.

Zo gezegd, zo gedaan ...

Ik nodigde Lies uit als gastspreekster in mijn workshop. Ze mocht op haar eigen unieke manier vertellen hoe zij haar leven terug op de rails heeft gekregen.

Wat heeft ze dit knap gedaan! Haar authentiek en boeiend vertellen zorgde voor meerdere kippenvelmomenten. Iedereen sloot deze pure, mooie, jonge vrouw op slag in zijn/haar hart.

Lies benadrukte 2 citaten die nu de leidraad in haar leven vormen:

Het leven is een feest; je hangt zelf de vlaggetjes en de ballonnen op.

En ...

Volg je hart, het weet de weg.

Ze las ook twee zelfgeschreven gedichten voor. Opnieuw kippenvel!

Ik deel heel graag met jullie haar 2 prachtige gedichten.

Maak kennis met Lies Vereycken en laat je hart raken ...

Laat me

Laat me vliegen…
Als een vlinder, vrolijk en blij.

Laat me lopen...
Als ik dat wil,
En zeg me niet welke kant ik op moet gaan.

Laat me kiezen...
Voor het licht,
Het leven is wat ik ervan maak.

Laat me botsen...
Een buil kom ik wel te boven.

Laat me vallen...
Ik kan zelf wel opstaan,
Al duurt het misschien langer dan je denkt.

Laat me genieten...
Van het gras onder mijn blote voeten,
Van de boven, de wolken.
Van de natuur,
Zo eenvoudig als ze is.
Van de zon op mijn gezicht.
Van het tellen van het sterren.
Voor het slapen gaan.

Laat me dromen...
Ik zeg niet waar ik heen ga.
Vertrouw op me.

Laat me...
Laat me zijn zoals ik ben.
Laat me worden zoals ik me ken.

De sprinkhaan

In mijn hoofd is een sprinkhaan herboren.
Hij springt weer van gedachte naar gedachte.
Alles van links naar rechts,
Van boven naar beneden.

Wat komt hij nu nog tegen?
Een mooie herinnering,
Een diep geheim,
Een geweldig idee,
En... noem maar op,
Het zit allemaal in mijn kop.

Ik kan u garanderen: het is de moeite.
En als er een sprinkhanenplaag gesignaleerd wordt.
Pas dan maar op.
Feest in mijn kop!

Een boodschap ...

Lies sloot haar getuigenis af met de volgende boodschap:

Mijn volledige naam is Lies Vereycken. Als je mijn naam wat aanpast, dan krijg je “Lies Verrijken”.

Heel veel licht,
Heel veel vertrouwen in jezelf,
Heel veel energie gewenst.
Veel succes op jullie parcours. Weet goed: je bent niet alleen.

Je kan niet altijd bepalen wat er op je pad komt. Je kunt wel beslissen hoe je ermee omgaat. Hoe je omgaat met wat er in je leven gebeurt, bepaalt de kwaliteit van je leven. Lies is daar een heel mooi voorbeeld van.

Anders gezegd ...

Je kan de golven niet stoppen maar je kan wel leren surfen! – Jon Kabat-Zinn

Lieve Lies, in naam van alle aanwezigen, je hebt door jouw moedig verhaal, door jouw puurheid ons leven absoluut 'verrijkt'!

Ik heb samen met Lies afgesproken dat ze steeds, als haar gezondheid het toelaat, haar verhaal mag vertellen als ik mijn workshop Leren surfen op de golven van je leven geef. Wordt dus vervolgd.

Liefs ♡

Milena