Geluk is ... de moed vinden om te durven springen

04/09/2020 - 07:51

Lieve lezer, ik ben geen al te grote ‘durfal’. Echter, als ik diep van binnen voel dat het tijd is voor een grote verandering, hoe eng het ook is of voelt, spring ik! In dit blog neem ik je mee in mijn allerlaatste sprong en de onvoorziene uitdagingen van de afgelopen 12 maanden. Neem vooral de tijd om eens na te denken over mijn boodschap voor jou.

Durf jij grote veranderingen aan?

Wanneer je besluit te doen wat je graag wilt, en graag wilt wat je doet, sluit dan gedachten aan rampen uit. Blijf gericht op je doel en de vreugde van het leven, en weiger andere gedachten tussen jou en die droom te laten komen. – Wayne Dyer

Update 10/09/2019 – 10/09/2020

September 2019 t.e.m. augustus 2020 was best een heftig en pittig jaar voor mij.

Na maanden van schouderproblemen, kreeg ik op 10 september 2019 een voetongeval dat me voor 5 maanden aan huis kluisterde.

1 februari 2020 ging ik opnieuw werken in mijn hoofdberoep. Dit viel me zowel fysiek als emotioneel zwaar. Veel zwaarder dan ik had verwacht. Dit zette me aan het denken.

Wilde ik dit nog? Neen! Wat wilde ik dan wél?

Als ik echt eerlijk was met mezelf, wist ik al langer dat ik enkel en alleen nog bezig wilde zijn met mijn passie. Wat hield me tegen? Naast de vele gebruikelijke “wat-als’en”, nam vooral de angst voor financiële onzekerheid me steeds weer in haar greep. Daardoor durfde ik geen knopen doorhakken.

Na opnieuw lang wikken en wegen, én omdat mijn passie groter was geworden dan mijn angst, nam ik ontslag in mijn hoofdberoep. Nu was ik er klaar voor om volledig voor mijn missie te gaan.

We weten vaak niet of een actie die we ondernemen, de juiste actie is.
Maar het punt is: als we iets met heel ons hart willen, vinden we de moed om het toch te doen!

Helaas …

Kon ik niet vermoeden dat 3 weken na mijn ontslag, ons land in lockdown zou gaan. En covid-19 op dat moment de grootste uitdaging op mijn pad zou worden. Evenmin kon ik vermoeden dat ik op 16 mei mijn heup zou breken. Het begin van een herstelperiode tot 31 augustus.

Van alle plannen die ik had, heb ik geen enkele kunnen uitvoeren! Resultaat: geen job meer, geen recht op een uitkering. Ik had immers zelf mijn ontslag gegeven. Bye bye financiële zekerheid!

Alle geluk …

Dat ik de afgelopen jaren ontzettend veel geïnvesteerd heb in mijn mentale weerbaarheid. Deze investering heeft zich de afgelopen twaalf maanden meer dan dubbel terugbetaald in innerlijk rust, harmonie, zelfliefde, zelfwaarde, vertrouwen & zelfvertrouwen.

Had ik die mentale weerbaarheid niet opgebouwd, was ik compleet geflipt! Zo veel is zeker! Een reden te meer om mijn missie verder te zetten, nl. mensen helpen meer veer-, draag- en daadkracht te ontwikkelen. Want voor mij staat het als een paal boven water: hoe je omgaat met wat er in je leven gebeurt, bepaalt de kwaliteit van je leven. Het bepaalt of je je wél of niet gelukkig voelt.

Wanneer niets zeker is, is alles mogelijk …

Als niets meer zeker is, heb je alle vrijheid om wat dan ook te kiezen. Onzekerheid is een verbloemde uitnodiging om tot dan toe onbekend terrein te gaan verkennen.

Je wordt uitgenodigd om op een creatieve manier nieuwe paden te bewandelen. De winst is dat je nieuwe ervaringen zal opdoen. De ene keer zal alles meezitten. Een andere keer zal je de nodige blutsen en builen oplopen. Hoe dan ook, als je wilt, kan je er altijd iets uit leren.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat het leven geen rekening heeft gehouden met mijn plannen en doelen. “Life is what happens to you while you are busy making other plans … “ las ik eens. Veel van mijn plannen en doelen kan ik ‘voorlopig’ niet uitvoeren. Het liep en loopt even helemaal anders. En zo heb ook ik weer even mogen ervaren dat het leven haar eigen onvoorspelbare agenda heeft.

Ondanks alles blijft één ding zeker: ik blijf gepassioneerd achter mijn missie staan en ik blijf ervoor gaan.

Zoals ik eerder postte …

Ik blijf plannen en ik blijf doelen stellen.
Ik blijf me openstellen voor het onverwachte, het onbekende.
Ik blijf me openstellen voor al het mooie dat nog in mijn toekomst ligt.
En …
Tegelijkertijd neem ik er de grillige en onvoorspelbare kanten van het leven bij.

En wat nu?

10 september 2020, dag op dag 1 jaar na mijn voetongeval, geef ik in Leuven voor het eerst een gratis infosessie met als thema: “Mentaal energieker door het leven gaan”. Deze infosessie geef ik opnieuw op 1 oktober te Aalst, op 22 oktober te Tielt en op 23 november te Stekene.

Dit onderwerp is een onderdeel van het thema: “Ruimte creëren in je leven”. Beide onderwerpen komen aan bod in mijn workshop: “Leren surfen op de golven van het leven”. Met deze workshop wil ik absoluut mijn missie in de wereld zetten. En heel binnenkort geef ik opnieuw mijn workshop “Op een dieper niveau leren verbinden in liefde – De Vijf Talen van de Liefde”.

Mijn boodschap voor jou ...

Als ik al die jaren niet in mezelf had geïnvesteerd, dan had ik vandaag niet gestaan waar ik nu sta. Dan had mijn leven er totaal anders uitgezien.

Ik hoop van harte dat mijn verhaal jou inspireert om ook in jezelf te investeren. Investeer in jezelf! Geloof me, het is dé beste investering die er is.

En ...

Ik hoop van harte jou te mogen ontmoeten tijdens één van mijn infosessies, workshops of andere trajecten.

Durven is je evenwicht verliezen. Niet durven is jezelf verliezen. – Søren Kierkegaard

Vind de moed om te durven gaan voor wat jou gelukkig maakt!

Liefs,

Milena